Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Fundació Pere Mata participa en un projecte pilot del programa Incorpora de Fundació La Caixa


Fundació Pere Mata, dins el marc del grup de Salut Mental del programa Incorpora de Fundació La Caixa, participant en un projecte pilot que s'ha dut a terme en diferents grups i que consisteix en unes sessions d'estudi de casos on el grup està format per personal tècnic del grup de treball de Tarragona i del grup de treball de La Rioja.
 
Aquests grups de treball estan formats per entitats que tenen com a objecte persones en risc d'exclusió, però sense discapacitat ni diagnòstic de trastorn mental, el que es considera generalistes. Es tracta que puguin presentar aquelles persones beneficiàries del programa que es presenten a les seves entitats i que tenen un diagnòstic de salut mental, perquè no tenen la formació específica es busca que una entitat que sí que és referent d'aquest col·lectiu en la zona pugui ajudar a donar una resposta a aquella necessitat sorgida de treballar amb aquest cas.
 
Aquesta prova pilot s'ha dut a terme en 2021 i 2022, inicialment Fundació Pere Mata col·laborava com a entitat referent del territori, però simplement com a suport, però durant el 2022 hem passat a ser l'entitat dinamitzadora de les sessions.
 
La nostra tasca com a referents durant aquestes sessions era la de fer una breu presentació del cas; dinamitzar la ronda de preguntes per ampliar informació; fer un petit recull de la informació que anava sorgint en els diferents grups de treball; dinamitzar el plenari per poder exposar de forma ordenada les diferents propostes que haguessin sorgit en els grups de treball; i fer una reflexió final sobre el tema que s'ha treballat durant la sessió.
 
Per nosaltres ha estat tot un plaer poder participar en aquest projecte, ja que poder col·laborar amb l'oficina de Salut Mental d'Incorpora i poder ajudar a la resta d'entitats amb aquestes sessions ha resultat molt enriquidor. En les sessions s'han pogut aprendre moltes coses de les idees que sorgien de la resta d'entitats i hem pogut aprendre una mica de funcionament d'altres comunitats, en aquest cas La Rioja.
 
 

Galería de imágenes VS

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS