Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

1r Premi de Pintura Dr. Paco Aguilera

 
 
Convocat el 1r Premi de Pintura Dr. Paco Aguilera per promocionar el talent artístic de les persones amb discapacitat intel·lectual
  • Poden participar persones amb una discapacitat intel·lectual reconeguda igual o major del 33%, que resideixin arreu de Catalunya
  • El termini de presentació de les obres acaba l’11 d’octubre de 2024
 
La Fundació Villablanca ha convocat el 1r Premi de Pintura Dr. Paco Aguilera per promocionar el talent  i donar visibilitat a la creació artística de les persones amb discapacitat intel·lectual d’arreu de Catalunya. En aquest sentit, el premi s’inspira en la filosofia i en la pràctica de l’artteràpia impulsada a Villablanca pel que fou director mèdic del centre, i que dona nom al premi.
 
En aquest sentit, la gerent de la Fundació, Cori Rodríguez, ha explicat que "el Dr. Aguilera va creure fermament en el poder de l'art com a mitjà d'expressió i d'integració per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Amb aquest premi, celebrem el seu compromís amb l'art com a eina d'inclusió social".
 
Hi poden participar persones majors d’edat que tinguin reconegut el 33 % o més de discapacitat intel·lectual d’arreu de Catalunya, i que presentin la seva obra a través d’una entitat assistencial o no assistencial d’atenció a aquest col·lectiu, o a través d’una escola d’educació especial.
 
Premis.
Es donaran 3 premis a l’autor/a de les 3 millors obres i als centres o entitats que les hagin presentades. Concretament seran un 1r premi de 1.500 euros per a l’entitat/escola d’educació especial i 300 euros per a l’artista; 1.000 euros per a l’entitat/escola i 200 euros per l’artista que obtingui el 2n premi, i 500 euros per a l’entitat/escola i 100 euros per a l’artista que guanyi el tercer 3r premi.
 
Obres que es poden presentar
Cada entitat o centre podrà presentar un màxim de 5 obres. Cada obra pictòrica ha de ser de 70 x 50 cm, en horitzontal o vertical, i la temàtica i la tècnica són lliures. També es podrà utilitzar qualsevol suport o material, però si és paper haurà de ser de 300 gr. Les obres han de ser originals i no se’n pot fer difusió fins que el jurat no hagi decidit les guanyadores.
 
Les obres han d’anar identificades al revers i també s’han de registrar electrònicament mitjançant el web https://premipacoaguilera.com, on també es pot consultar el contingut íntegre de les bases.
 
Termini de presentació
Les obres es podran presentar fins l’11 d’octubre de 2024 i s’han de lliurar a les instal·lacions de la Fundació Villablanca (carretera de Bellissens, s/n. Mas Plana. 43204 de Reus. Tel 977 390 011).
 
Exposició i Difusió del Talent:
Les obres seleccionades formaran part d'una exposició itinerant. A més, s’editarà un llibre digital per difondre el premi i cadascuna de les obres finalistes, per això les persones participants finalistes i guanyadores es comprometen a cedir l’ús temporal de l’obra per a la seva difusió, així com la cessió permanent i il·limitada dels drets de reproducció, sense contraprestació econòmica.

Galeria d'imatges VS

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES