Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Participació des del SESMDI en la setmana de la discapacitat

 
El passat dia 2 de desembre es va participar des del SESMDI, de Villablanca, en la taula rodona organitzada per la Fundació Ginac. Aquesta taula és una activitat més dins el programa de «La Setmana de la Capacitat» que cada any organitza l'entitat abans mencionada.
 
Es va parlar de salut mental, coincidint amb què enguany és el tema central de la Marató de TV3.  A la Taula van participar: una usuària del centre ocupacional, la seva mare, la treballadora social del Consell Comarcal i la coordinadora del SESMDI.
 
Es va presentar el SESMDI (servei especialitzat en salut mental per a persones amb discapacitat intel·lectual). Com ja sabem, la incidència de malaltia mental és major en persones amb diversitat funcional i també són majors les dificultats per fer un bon diagnòstic, a causa de les limitacions pròpies de la discapacitat i dels mateixos professionals.
 
Es tracta de persones amb més vulnerabilitat, amb més dificultats per accedir als recursos de salut i que sovint presenten manifestacions clíniques atípiques.
 
Durant l'exposició es va voler incidir en la importància de què els professionals de la salut mental estiguin sensibilitzats i així evitar el fenomen d'eclipsament, justificant qualsevol símptoma o problema de conducta pel fet de tenir discapacitat.

Valorem molt positivament participar en aquests tipus d'actes que promouen sensibilització i visibilitat al col·lectiu.

Galeria d'imatges VS

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES