Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Fundació La Caixa col·labora amb el projecte Pas Via Viu

 
Villablanca disposa d’un nou espai al jardí del centre, el Projecte PAS VIA VIU. Aquesta millora en l’equipament ha estat possible gràcies al suport de la Fundació “La Caixa” i de recursos propis de la Fundació Villablanca.
 
Montsant és una de les unitats del centre Villablanca de Reus, on s’atenen vora 80 persones. El perfil de persones que hi resideixen és especialment vulnerable, amb trastorn del desenvolupament intel·lectual sever i profund i/o trastorn de conducta. La pandèmia de la Covid-19 ha tingut efectes importants en el seu dia a dia, el confinament i les restriccions ha tingut un impacte negatiu en la seva vida i van veure reduïda la seva activitat a l’aire lliure. Es detecten símptomes físics i psíquics limitants. Davant aquesta reducció de la mobilitat, l’equilibri, en alguns casos la desorientació temporal i espaial i l’apatia social, des de l’equip es va plantejar el Projecte Pas Via Viu per a intervenir-hi.
 
Així doncs, l’objectiu del Projecte, ha estat dotar d’un nou espai a la zona exterior del centre, per disposar i poder gaudir millor del jardí, dissenyat amb diversitat d'elements, per promoure la rehabilitació de les persones de la unitat de Montsant en tota la dimensió biopsicosocial.
 
El Pas Via Viu està a l’exterior del centre, en un entorn natural, és un passeig de 160 metres quadrats, situat entre dos fileres de pollancres el que hi ha bancs a tot el recorregut i una barana per facilitar el desplaçament. En els dos extrems del passeig hi ha zones de descans, amb bancs i sillonets. Al voltant hi ha jardineres amb plantes aromàtiques i hort de temporada per a que les persones residents en puguin tenir cura. És una zona accessible per persones amb mobilitat reduïda.
 
Les activitats dissenyades son diverses, n’hi ha per conduir a estats relaxants amb el contacte de l’entorn natural, oferint diverses experiències sensorials. També és promou la mobilitat i les capacitats motrius i l’equilibri amb l’exercici físic suau. Es potencia l’expressió corporal. La participació de les residents en activitat de lleure individual i també grupal permet generar espais d’interacció i socialització que son beneficioses. El personal tècnic i el personal d’atenció directa que condueix les activitats son imprescindibles per al projecte, dinamitzen i constitueixen el suport sense el que no es podria dur a terme.
 
Es preveu començar a generalitzar el seu ús per altres grups de residents del centre i s’espera que també esdevingui un espai més per a les visites de les famílies.
 

Galeria d'imatges VS

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES