Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El Servei Prelaboral d’Amposta fa nius per acollir 500 ratpenats al Parc Natural del Delta

 
Els ratpenats són bioindicadors de la qualitat de les aigües i controlen de manera natural plagues d’alguns insectes. Per aquest motiu, usuaris i usuàries del Servei Prelaboral d’Amposta de la Fundació Pere Mata han construït íntegrament 13 nius de fusta per al Parc Natural del Delta de l’Ebre. Cada niu pot acollir entre 40 i 90 ratpenats (més de 500 en total) i es col·loquen en pals de la llum o casetes de camp. L’objectiu és  facilitar la cria d’aquesta espècie, ja que només ho fa 1 cop l’any, i crear-ne una colònia.
 
L’existència de ratpenats indica la qualitat de les aigües del lloc on s’estan. A més, en ser animals insectívors, controlen de manera natural plagues, sobretot de papallones i d’escarabats d’activitat nocturna. Els ratpenats contribueixen així a reduir l’ús de pesticides, amb el consegüent estalvi econòmic, millora de la salut, i millora també de la qualitat de l’aigua.
 
En la construcció dels nius de fusta han participat un total de 13 persones usuàries del Servei Prelaboral, i han estat gairebé un mes per construir-les totes íntegrament. Per a fer possible aquesta pràctica laboral, els responsables del Parc es van desplaçar a les instal·lacions del Servei a Amposta el primer dia per ensenyar-les com s’havia de fer el muntatge.
 
Amb la construcció d’aquests nius, les persones amb trastorn mental sever que són usuàries del Servei Prelaboral d’Amposta han pogut continuar les pràctiques que els permeten recuperar habilitats i capacitats laborals, i que s’havien vist interrompudes per la COVID19.
 
Precisament el Parc Natural del Delta de l’Ebre és una de les entitats amb qui el Servei Prelaboral d’Amposta té una relació més estreta de col·laboració pel que fa al realització d’aquestes pràctiques. De fet, l’any 2021 farà 10 anys que el Servei Prelaboral d’Amposta i el Parc Natural treballen plegats en aquesta línia. Durant aquests anys, les persones usuàries amb la monitora del servei han realitzat pràctiques laborals en diversos espais del Parc com els Ullals de Baltassar, l’Encanyissada o la platja del Goleró.
 
El Servei Prelaboral d’Amposta
 
El Servei Prelaboral d’Amposta de la Fundació Pere Mata és un servei social d’intervenció amb persones amb alguns dels diagnòstics inclosos en la definició dels Trastorns Mentals Severs (TMS), que han d’estar estabilitzades i compensades de la seva malaltia.
 
El seu objectiu principal és empoderar la persona i capacitar-la per adquirir habilitats i capacitats laborals per iniciar un itinerari d’inserció laboral, ja sigui en empresa ordinària o en un Centre Especial de Treball (CET).
 
Per poder treballar, adquirir i/o recuperar aquestes habilitats i capacitats laborals, el Servei Prelaboral té diferents convenis de col·laboració signats amb entitats del territori amb les quals desenvolupa tasques de jardineria i de manteniment del entorn, principalment.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galeria d'imatges VS

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES