Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El SESM-DI posa de nou en marxa l’activitat grupal psicoterapèutica

El SESM-DI, gestionat per Villablanca Serveis Assistencials, posa de nou en marxa l’activitat grupal psicoterapèutica

Fins ara, el Servei ambulatori Especialitzat en Salut Mental per a persones amb Discapacitat Intel·lectual (SESM-DI), gestionat per Villablanca Serveis Assistencials, ha ofert grups d'habilitats socials, psicoeducatius i de regulació emocional. Les referents dels grups són habitualment la treballadora social i la infermera que gaudeixen d'àmplia experiència en grups terapèutics.
 
S'han pogut comprovar els grans beneficis personals que ha suposat aquesta forma de tractament, atenent que són un grup de persones que no sempre troben amb qui identificar-se, que senten especialment l'estigma i que veuen frustrades les seves expectatives per no poder assolir el tipus de vida desitjat. Tot això ve acompanyat per una dificultat significativa per regular emocions i trobar els límits des d'ells mateixos i acceptar els imposats.
 
El grup iniciat aquest novembre és d'habilitats socials, seguint les directrius de la psicoteràpia integradora, i inclou a joves que presenten serioses dificultats en les relacions socials com a conseqüència de la seva psicopatologia. En tots els participants hi predomina la simptomatologia ansiosa-depressiva, l'evitació de situacions socials, dificultats en el maneig de tasques quotidianes on es vegin implicades terceres persones, situacions diverses d'abús personal i problemes derivats de la mala gestió emocional.
 
Hem hagut d’adaptar les 7 sessions de durada del curs a les capacitats cognitives i clíniques i a la dinàmica generada després de cada sessió.
 
Així mateix, s'ha formalitzat tot el procés formal per participar-hi, que inclou el consentiment informat (CI), el consens i acceptació de les normes i l'enquesta de satisfacció.
 
Els usuaris del servei i les seves famílies i la valoració de la ISO qualifiquen molt positivament l'experiència grupal i és una forma de tractament molt reclamada, però que no sempre és possible portar a terme per la càrrega assistencial i pel fet que les dues referents tenen una presència al servei parcial.

Galeria d'imatges VS

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES